FESTIVALUL DE FILM ȘI CULTURĂ EUROPEANĂ în USARB!

FESTIVALUL DE FILM ȘI CULTURĂ EUROPEANĂ în USARB!

Invităm studenții și personalul academic al USARB la FESTIVALUL DE FILM ȘI CULTURĂ EUROPEANĂ!

24 mai, ora 11.30, Sala Polivalentă a USARB. Documentarul „Mariupolis”, oferit de Ambasada Lituaniei în Republica Moldova!

Orașul de o jumătate de milion de locuitori așteaptă un război: pentru unii este un prilej de luptă, pentru alții este cel mai bun moment pentru a repara pantofi și a repeta noi piese de teatru.

Filmul este un omagiu adus regizorului Mantas Kvedaravičius, care a fost ucis în Ucraina în timp ce lucra la un alt documentar despre Mariupol, în data de 2 aprilie 2022.

25 mai, ora 11.30, Sala Polivalentă a USARB. Filmul „Întregalde”, oferit de Ambasada României în Republica Moldova și ICR Chișinău!

Sinopsis: Întregalde spune povestea a trei prieteni care se află într-o excursie umanitară de sfârșit de an. Călătorind într-un jeep pe drumurile de munte neasfaltate ale satului Întregalde, întâlnesc un bătrân singur pe care încearcă să-l ajute să ajungă la gaterul, unde pretinde că lucrează. Când mașina lor rămâne blocată într-un șanț în pădure, gaterul se dovedește a fi abandonat și sunt nevoiți să petreacă noaptea împreună cu bătrânul senil, ideile lor despre empatie și generozitate încep să se clatine.