Activități SKILLS4FUTURE

13.11.20

BUNE PRACTICI ÎN ELABORAREA PLANURILOR DE AFACERI SUSTENABILE

În perioada 9-10 noiembrie 2023, în cadrul proiectului ERASMUS-EDU-2022-CBHE-STRAND-2, Nr. 101081787 – Skills4future: Dezvoltarea și îmbunătățirea competențelor STEAM ale studenților și profesorilor pentru inovația curriculumului și dezvoltarea durabilă a instituțiilor de învățământ superior și a afacerilor locale, a avut loc Seminarul cu tematica „Bune practici în elaborarea planurilor de afaceri sustenabile”.

Scopul fundamental al acestui eveniment a fost de a aduce împreună studenți, profesori, antreprenori și reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie din Bălți, Incubatorului de Afaceri din Cahul și Institutului Național de Cercetări Economice, în vederea elaborării unui model de plan de afaceri destinat soluționării problemelor de sustenabilitate.

În cadrul seminarului, studenții de la Facultatea de Științe Reale, Economice și ale Mediului au beneficiat de o lecție publică despre Planurile de Afaceri Sustenabile și Economia Verde, prezentată de partenerii europeni ai proiectului. Cadrele didactice de la Catedra de Științe Economice și partenerii proiectului au discutat și au elaborat modelul de plan de afaceri pentru rezolvarea problemelor de sustenabilitate.

Ca urmare a acestui model, patru grupe de studenți de la Facultatea de Științe Reale, Economice și ale Mediului se vor implica într-un concurs al Planurilor de Afaceri Sustenabile, desfășurat în cadrul proiectului menționat.

Scopul general al proiectului Skills4future este dezvoltarea competențelor STEAM printre studenți și profesori, contribuind astfel la inovația curriculumului și dezvoltarea durabilă a instituțiilor de învățământ superior și a afacerilor locale.

Pentru a fi la curent cu toate activitățile noastre consultați pagina proiectului: https://skills4future.utm.md/