Educaţie şi Activitate extracurriculară

 

Programul activităţilor Universității de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți pentru desfăşurarea

Campaniei naţionale “Săptămâna de luptă împotriva traficului de ființe umane”


 

 

Acţiuni şi manifestări ale voluntarilor din Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălţi în cadrul

Săptămâna Naţională a Voluntariatului (SNV) 2017 ,,Hai în gaşca voluntarilor!” , ediţia a XI-a

Omagiu lui Alecu Russo

 

În data de 17 martie s-au împlinit 197 de ani de la naşterea marelui scriitor Alecu Russo, numele căruia îl poartă Universitatea de Stat din Bălţi. Cu acest prilej, a fost adus un omagiu scriitorului, la eveniment fiind prezentă întreaga echipă managerială a Universităţii, reprezentanţi ai administraţiei facultăţilor, catedrelor şi ai altor subdiviziuni, dar şi studenţi. Cu un mesaj despre Alecu Russo, dar, şi îndemnuri pentru posteritate au venit: dl rector Ion Gagim, prof. univ., dr. hab.; dl Nicolea Leahu, conf. univ., dr., şeful Catedrei de literatura română şi universală şi dna Maria Abramciuc, conf. univ., dr. la Catedra de literatura română şi universală. Evenimentul a culminat cu depunere de flori la bustul scriitorului din curtea Universităţii. 

  

  

     
  

Omagiu adus limbii române

Sărbătoarea naţională Limba noastră, marcată anual la 31 august, a fost sărbătorită şi în oraşul Bălţi. Delegaţia Universităţii de Stat Alecu Russo a fost prezentă în piaţa Vasile Alecsandri şi a participat la depunerea de flori pe Aleea Clasicilor şi la bustul lui Vasile Alecsandri. Diverse manifestări culturale se vor desfăşura, pe parcursul lunii septembrie, în cadrul tuturor subdiviziunilor Universităţii.

Festivitatea de inaugurare a anului de studii 2012-2013

În data de 1 septembrie curent, Universitatea de Stat Alecu Russo din Bălţi a inaugurat anul de studii 2012-2013. Evenimentul s-a desfăşurat în incinta Teatrului Naţional Vasile Alecsandri, cu începere de la ora 1100. Studenţii şi oaspeţii Festivităţii au fost întîmpinaţi în holul Teatrului de orchestra de muzică populară Barbu Lăutaru. Studenţii de la anul I au avut prilejul să cunoască administraţia Universităţii, dar şi a subdiviziunilor. De la eveniment nu au lipsit nici oaspeţii: dl Mihail Şleahtiţchi, consilier prezidenţial, a felicitat, în numele Preşedintelui Republicii Moldova, toţi studenţii universităţii bălţene. Dl Markus Joerg Elsenbach, reprezentant al companiei Draexlmaier Automotive SRL, a felicitat boboceii prezenţi în sală şi, în special, pe cei care au ales să facă studii la noua specialitate din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Reale – Inginerie şi management în construcţia automobilelor. Evenimentul a culminat cu tradiţionala festivitate de înmînare a carnetelor de student unui reprezentant de la fiecare Facultate.

Să ne trăiţi, scumpii noştri profesori!

Ziua de 5 octombrie a fost una memorabilă pentru majoritatea colaboratorilor Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi. Ziua Internaţională a Profesorului a fost sărbătorită cu mult fast în cadrul subdiviziunilor. Pregătirile au început de dimineaţă, astfel încît la ora 7.20 profesorii erau cei mai aşteptaţi,  nu doar pentru ore, ci pentru a primi mai întîi o vorbă din suflet şi o floare de toamnă. Cuvinte calde, bună dispoziţie şi multă muzică – aşa au fost întîmpinaţi cei care, zi de zi, seamănă lumină în sufletele discipolilor. Studenţii de la cele opt facultăţi şi-au folosit toată imaginaţia că să impresioneze şi să aducă un zimbet de împlinire pe chipul profesorilor.

Să ne trăiţi, scumpii noştri profesori.
 

Concursul universitar Balul Bobocilor-2012

Universitatea de Stat Alecu Russo din Bălţi şi-a numărat bobocii în data de 1 noiembrie a.c.. La concurs au participat 8 perechi de bobocei, fiecare pereche reprezentînd una dintre cele 8 facultăţi din cadrul instituţiei noastre. Participanţii au fost supuşi la trei încercări: prezentarea facultăţii; tema de acasă cu genericul Sînt student la USB şi proba dansului. Boboceii au demonstrat diverse aptitudini pe parcurs şi au încercat să convingă juriul că sînt cei mai buni. Echipele au fost apreciate de un juriu alcătuit din 10 membri: cîte un student de la fiecare facultate, un sponsor şi metodista pentru educaţie şi activitate extracurriculară. În final, conform punctajului acumulat, au ieşit boboceii de la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei şi Arte: Ana Gavriliuc şi Daniel Gram. Aceştia vor reprezenta instituţia noastră la concursul interuniversitar Balul bobocilor-2012, care se va desfăşura în data de 1 noiembrie la Chişinău.
 

Concursul interuniversitar Balul Bobocilor-2012

Marea sensaţie în cadrul Săptămînii Tineretului-2012 a fost finala concursului interuniversitar Balul Bobocilor, desfăşurat în data de 16 noiembrie, în incinta clubului de noapte Faraon din capitală.  Participanţii, 13 instituţii de învăţămînt superior din Republica Moldova, printre care şi Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi, au fost reprezentate de cei mai destoinici bobocei – perechile învingătoare la concursul universitar. Concurenţii au avut de trecut 3 probe: prezentarea instituţiei la care îşi fac studiile, tema de acasă şi proba dansului. Atmosfera incendiară de la Faraon a fost creată şi de publicul deosebit, care a încurajat participanţii cu aplauze, scandînd în permanenţă numele instituţiilor. După mai bine de trei ore de emoţii, surpriza nu s-a lăsat aşteptată: învingători ai concursului au devenit boboceii bălţeni: Ana Gavriliuc şi Daniel Gram. Această pereche a reuşit să convingă juriul prin creativitate, originalitate şi aptitudini deosebite. Pe lîngă titlul de Miss Bobocică şi Mister Bobocel, reprezentanţii Universităţii noastre s-au ales cu diferite premii, printre care şi o călătorie la munte.